you can find this page online at www.janineschrijver.nl/projecten.html
skip to content

Janine Schrijver Fotografie

Janine Schrijver Photography

Portretten: B.a.d portretten

Serie portretten van kunstenaars in hun atelier voor de publicatie B.a.d To The Future Now! Ter gelegenheid van de heropening van het gerenoveerde pand waar kunstenaars initiatief stichting B.a.d sinds 2001 is gehuisvest.
Bekijk de foto's

OUR NATURE

Is een groot internationaal fotografisch onderzoek naar stadsparken.
De afgelopen vijf jaar fotografeerde ik het park in zijn verschillende facetten in Rotterdam, Den Haag, Amsterdam, Brussel, Parijs, Londen, Berlijn, Antwerpen, Barcelona, Wenen en Rio de Janeiro, Shanghai en New York.
Bekijk de foto's

Stories from The Sea

Een doorlopend mondiaal project over het leven aan de kusten waarbij het universele verlangen naar de kust centraal staat.
Bekijk de foto's

Zeelandschappen

Zeelandschappen is een doorlopend project. De foto's zijn door de jaren heen op verschillende plekken in europa gemaakt.
Bekijk de foto's

Lost & Found

Lost & Found is mijn laboratorium. De plek waar ik mijn ontwikkelingen uit verleden en heden laat zien die niet onder één eenduidige noemer te plaatsen zijn.
Bekijk de foto's

Ziet Zuid

Over Zuid (Rotterdam Zuid) raken we maar niet uitgepraat. Je houdt ervan of niet, maar zeker is dat er een hoop over te vertellen is. Op de tentoonstelling Ziet Zuid, in 't Gemaal op Zuid was onder meer mijn verhaal te zien.
Bekijk de foto's

Badders in hun atelier

Portretten van de kunstenaars bij kunstenaarsinitiatief stichting B.a.d in hun ateliers.
Bekijk de foto's

Transitie

Transitie geeft een fotografisch beeld van een stadswijk die een veranderingsproces ondergaat. Het werk uit deze serie maakte deel uit van de expositie Transitie bij expositieruimte Hommes in 2010. De vier deelenemende fotografen uit Charlois werd gevraagd het overgangsproces te verbeelden. De tentoonstelling bestaat uit twee afleveringen: in 2010 en 2013.
Bekijk de foto's

Erasmus MC

Opdracht van de Kunstcommissie Erasmus MC voor het documenteren van 8 monumentale werken die met de sloop van het dijkzigt ziekenhuis zullen verdwijnen. Behalve het documenteren van de monumentale kunstwerken en hun architecturale context zijn de werken ook de herinnering aan het Dijkzigt- en Daniel den Hoed ziekenhuis. In de foto's wordt verwezen naar de verschillende tijdslagen, lokatie en gebruik van de werken en hun omgeving. Het eindresultaat; acht lichtbakken komen te hangen op de nieuwe lokatie.
Bekijk de foto's

InsideOut

InsideOut is een serie waarin ik mijn directe woon/werk omgeving aftast op zoek naar karakteristieke beelden.  De onderwerpen benader ik als stilleven. Bij deze stillevens zoom ik in op het licht, de inrichting en de vegetatie. Deze ‘stille beelden zonder mensen’ zijn persoonlijke observaties waar ik speel met kijkrichtingen van kijker en maker.
Bekijk de foto's